Een nieuwe kijk op ouder worden

FISSA! zeggen jongeren als er iets te vieren is. De Openbare Bibliotheek Amsterdam bestaat honderd jaar, alle reden voor een feestje!
Met een sprankelende UP! talkshow vieren we het ouder worden in de stad, met gasten van een eerbiedwaardige leeftijd, die volop in het leven staan.

Presentator Hadassah de Boer praat met Carry Tefsen (80) en blikt terug op een lang en vol leven. Carry vertelt ook over hoe het nú is. Tachtig jaar oud, nog altijd aan het werk, met een leven dat heel gewoon is, maar ook heel mooi en bijzonder. Hierover schreef zij pas een boek: Carry Tefsen, 60 jaar in de schijnwerpers.

Er zijn heel wat paradijsvogels die met schijnbaar gemak ouder worden dan 100 jaar. Amsterdam UMC is wereldberoemd met haar onderzoek naar 100-plussers. Wat doet dat met je, als je een eeuw oud bent? Onderzoeksleider Henne Holstege vertelt wat we van 100 plus jarigen kunnen leren. Natuurlijk is de 100-jarige zelf ook aanwezig.

En verder kijken we hoe ongelofelijk veel er de afgelopen eeuw is veranderd én kleurrijke Amsterdammers vertellen hoe is het is om ouder te worden in Amsterdam.
Tine Eijsten (92) vertelt hoe ze bij de padvinderij ontdekte dat ze op meisjes viel, in een tijd dat dat alles behalve ‘gewoon’ was. Tine geeft nog altijd voorlichting op middelbare scholen.

En natuurlijk is er muziek. Pianist Willem van Vollenhoven is bijna 100 en treedt nog elke dag op, ook bij ons!
Plus niemand minder dan René Bishop (71) van The Voice Senior vertolkt een paar aanstekelijke nummers. Dat wordt dansen!

We sluiten af met een gezellige borrel en wat lekkers.

 • Datum vrijdag 15 februari 2019
  Locatie OBA Theater OBA Oosterdok (Centrale)
  Adres  Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
  Telefoonnummer 020- 5230900
 • Tijd inloop 14:00 uur Talkshow 14:30 – 16:00 uur Borrel 16:00 – 17:00 uur
  Entree voor talkshow (inclusief borrel ) is gratis
  Deze gratis tickets zijn verkrijgbaar via www.oba.nl .

Foto Carry Tefsen – fotograaf Anne van Gelder